Lauttasaaren Laulajat

Lauttasaaren Laulajien tärkeänä päämääränä on luoda konsertteihin sellainen tunnelma, jossa viihtyvät sekä yleisö että laulajat. Lauttasaaren Laulajat on vuonna 1948 perustettu sekakuoro, joka on konsertoinut sekä yksin että yhdessä muiden sekakuorojen kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Ensimmäinen konsertti pidettiin Itsenäisyyspäivänä 1948 Toivo Lehtelän johdolla. Kuluneina vuosikymmeninä kuoroomme on kuulunut noin 500 laulajaa.

Kuoroa johtaa tällä hetkellä Victoria Meerson. Kuoroa ovat johtaneet mm. musiikkineuvos Harry Miller, säveltäjä - professori Ilkka Kuusisto ja musiikin lisensiaatti Hannu Apajalahti. Lisäksi Andrus Mitt, Lenne Mitt, Helge Körvits ja Dani Juris. Lauttasaaren Laulajat toimii yhteistyössä Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston Eteläisen alueopiston kanssa.

Taiteellinen johto

Victoria Meerson on toiminut Lauttasaaren Laulajien kuoronjohtajana lokakuusta 2006. Victoria on diplomikuoronjohtaja ja musiikin opettaja.

Victoria on suorittanut kuoronjohdon tutkinnot Murmanskin ja Petroskoin konservatorioissa, sekä A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 2006. Hän on vaativa kuoronjohtaja, joka saa kuorolaiset kehittymään pedagogisesti oivaltavien harjoitusten avulla. Hänen valoisa persoonansa luo myönteisen ilmapiirin tilaisuuksiimme.

"Laulajien erilaiset koulutustaustat, omaksumiskyvyt, äänenvärit ja musiikilliset mieltymykset luovat verkoston, jonka hallitseminen tuntuu aluksi täydeltä akrobatialta. Kun kuoronjohtaja oppii tuntemaan kuorolaistensa voimavarat ja persoonallisuuden, voi myönteinen kehitys alkaa. Syntyy molemminpuolinen luottamus ja halu kasvaa yhdessä." Victoria Meerson