Ohjelmisto

Kuoron ohjelmisto koostuu sekä perinteisestä sekakuoromusiikista että uudemmasta ja viihteellisemmästä repertuaarista. Perusohjelmistoon kuuluu suomalaisen ja eurooppalaisen kuoro-musiikin klassikkoja keskiajalta nykypäivään, hengellisestä maalliseen.

Viime vuosina kuoron esittämiä suurimuotoisia teoksia ovat olleet esim. Gabriel Faurén Requiem ja Cantique de Jean Racine, Sibeliuksen Vapautettu Kuningatar ja Karl Jenkinsin Requiem.

Temppeliaukion kirkossa 6.10.2018 pidettiin kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti. Ohjelmistossa oli Karl Jenkinsin Requiem, Ariél Ramirezin Misa Criolla ja Jerry Bockin Fiddler on the roof. Kuoroa avustivat Helsinginkadun Filharmonikoiden pienryhmä, kitaristi Camilo Pajuelo, pianisti Edward Galper ja viulisti Artemi Gvazava.

Karl Jenkins - Requiem

Lauttasaaren Laulajat esitti pääkaupunkiseudun ensiesityksenä Karl Jenkinsin upean, 13-osaisen Requiem -suurteoksen keväällä 2011.

Adiemus-säveltäjänäkin tunnettu walesilainen Karl Jenkins sävelsi Requiemin vuonna 2005. Teos on dramaattinen  sielunmessu, jossa Jenkins yhdistelee vaikutteita eri kulttuureista. Rytmisessä  musiikissa kuuluvat länsimaiset ja itämaiset perinteet. Requiemin tekstit ovat perinteisiä latinalaisia sielunmessuja sekä japanilaisia haiku-runoja.