Ohjelmisto

Kuoron ohjelmisto koostuu sekä perinteisestä sekakuoromusiikista että uudemmasta ja viihteellisemmästä repertuaarista. Perusohjelmistoon kuuluu suomalaisen ja eurooppalaisen kuoro-musiikin klassikkoja keskiajalta nykypäivään, hengellisestä maalliseen.

Viime vuosina kuoron esittämiä suurimuotoisia teoksia ovat olleet esim. Gabriel Faurén Requiem ja Cantique de Jean Racine, Sibeliuksen Vapautettu Kuningatar ja Karl Jenkinsin Requiem.

Temppeliaukion kirkossa 25.10.2008 pidettiin kuoron 60-vuotisjuhlakonsertti. Ohjelmistossa oli mm. Johan Sebastian Bachin Ave Maria ja Wolfgang Amadeus Mozartin Ave Verum Corpus. Kuoroa avustivat Lauttasaaren Orkesteri, urkuri Julia Rikkonen, sekä solistit Margareta Nacer-Leinonen ja Janne Myllylä.

Karl Jenkins - Requiem

Lauttasaaren Laulajat esitti pääkaupunkiseudun ensiesityksenä Karl Jenkinsin upean, 13-osaisen Requiem -suurteoksen keväällä 2011.

Adiemus-säveltäjänäkin tunnettu walesilainen Karl Jenkins sävelsi Requiemin vuonna 2005. Teos on dramaattinen  sielunmessu, jossa Jenkins yhdistelee vaikutteita eri kulttuureista. Rytmisessä  musiikissa kuuluvat länsimaiset ja itämaiset perinteet. Requiemin tekstit ovat perinteisiä latinalaisia sielunmessuja sekä japanilaisia haiku-runoja.